Het Theaterhotel is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De locatie ligt in Almelo vlak naast de ringroute (N349). Het hotel is goed te bereiken via de A1 uit het westen, vanaf het noorden via de N36 en komend uit het zuiden via de A35. Het treinstation van Almelo ligt op loopafstand. 

Het adres is:
Schouwburgplein 1
7607 AE  Almelo
Nederland

Bereikbaarheid met het openbaarvervoer

Met de trein:
De makkelijkste manier om het hotel te bereiken is te voet vanaf het station. Het is ongeveer 12 minuten lopen vanaf station Almelo. Verlaat het station aan de voorkant en loop rechtsaf het Stationsplein op. Volg het Stationsplein tot je aan de linkerkant de Wierdenstraat op kan gaan. Blijf de Wierdenstraat volgen tot het busstation, loop hiervandaan rechtdoor door de Galerij naar de Koornmarkt. Volg ook deze straat rechtdoor tot het Schouwburgplein. De hoofdingang van het hotel is hier aan de rechterkant.

Met de bus:
Ook met de bus is het hotel te bereiken. Vanaf busstation Almelo Centrumplein is het 5 minuten lopen naar het Theaterhotel door de Galerij en via de Koonmarkt. Onderstaan buslijnen stoppen bij dit busstation:

  • Bus 21: Almelo Centraal Station - Almelo Centraal Station
  • Bus 22: Almelo Centraal Station - Almelo Centraal Station
  • Bus 26: Almelo Centraal Station - Almelo Centraal Station
  • Bus 51: Almelo - Hengelo
  • Bus 95: Almelo - Borculo
  • Bus 525: Almelo Centraal Station - Almelo Aalderinkshoek
  • Bus 625: Almelo Centraal Station - Almelo Aalderinkshoek
De meeste van deze buislijnen stoppen ook bij het station van Almelo. Vanaf het busstation bij het station is het 1 halte tot aan busstation Almelo Centrumplein.

Je kunt je reis boeken via de site van de Nederlandse Spoorwegen of 9292 REISinformatie.

Gedeelde taxi's:

Tussen het Theaterhotel en Hotel Hengelo van der Valk en Eden City Hotel Hengelo hebben we ook nog een 24 uur gedeelde taxi service. Meer informatie vind je op hotels pagina.

De kaart

Bereikbaarheid per Auto

A1 vanuit het westen:
Volg de A1 in de richting van de Duitse grens vanaf Apeldoorn. Vanaf knooppunt Klarenbeek is het ongeveer 40 minuten rijden. Houd links aan bij knooppunt Azelo en volg de borden A35 richting Almelo/Zwolle. Neem afslag 30, Almelo Zuid en sla rechtsaf de Henriëtte Roland Holstlaan op. Neem vanaf deze laan de tweede afslag rechts de Nijreensingel op. Neem vanaf de singel de tweede afslag links de Van Rechteren Limpurgsingel op. Neem nu wederom de tweede afslag links naar de Hofstraat. Volg de Hofstraat tot het einde om bij P1, P2 en P3 uit te komen. De hoofdingang van het hotel word bereikt via de eerste afslag rechts vanaf de Hofstraat.

N36 vanuit het noorden:
Volg vanuit het noorden de N36 vanuit Ommen tot aan de afslag Almelo-Noord. Neem de afslag en sla linksaf de Oostereilandweg in. Blijf deze weg vervolgen. Na het oversteken van het Lateraalkanaal verandert de weg in de Van Rechteren Limpurgsingel, blijf ook deze weg volgen. Neem de eerste afslag rechts na het passeren van Landgoed Huize Almelo de Hofstraat op. Volg de Hofstraat tot het einde om bij P1, P2 en P3 uit te komen. De hoofdingang van het hotel word bereikt via de eerste afslag rechts vanaf de Hofstraat.

A35 vanuit het zuiden:
Volg de A35 vanaf Enschede richting Almelo. Neem afslag 30, Almelo Zuid en sla rechtsaf de Henriëtte Roland Holstlaan op. Neem vanaf deze laan de tweede afslag rechts de Nijreensingel op. Neem vanaf de singel de tweede afslag links de Van Rechteren Limpurgsingel op. Neem nu wederom de tweede afslag links naar de Hofstraat. Volg de Hofstraat tot het einde om bij P1, P2 en P3 uit te komen. De hoofdingang van het hotel word bereikt via de eerste afslag rechts vanaf de Hofstraat.

Let op! Er zijn werkzaamheden aan de A50, hierbij worden tijdens weekenden rijstroken afgesloten. Als je over de A50 rijd houd hier dan rekening mee. Meer informatie over het onderhoud is hier te vinden.

Plan uw route (Google Maps)

Parkeren

Het Theaterhotel heeft een eigen parkeergarage op het Schouwburgplein bij de hoofdingang. Bezoekers die in het hotel verblijven kunnen deze parkeergarage gratis gebruiken, echter: dit is een kleine parkeergarage die gewoon vol is tijdens het festival.

Een betere optie is de Stadserf P3 parkeergarage achter het hotel. Blijf gewoon op de Hofstraat rijden en volg de borden met P nummers. U kan ook in Stadserf P1 en Stadserf P2 parkeren, u rijdt voorbij deze garages vlak voor P3, maar P3 geeft direct toegang tot het hotel op de 4e verdieping.

Het maximum parkeertarife in Almelo is € 6,00 per 24 uur, met uitzondering van de zondag als het gratis is! Deze prijs geld voor zowel de parkeergarages als op straat, Als u uw P4 parkeerbon bij de hotel desk laat zien kan je daar ook de € 6,00 per 24 uur afrekenen. 

Voor de oude bezoekers die vroeger al naar het Theaterhotel kwamen: ja de parkeergarages zijn hernummert, P3 was P4, enz... Daarbij: de goede oude tijd dat je gratis in de omgeving kon parkeren is voorbij.

P3 Entree