The best foods

Your Bento at AnimeCon

A Taste of Japanese Whisky

Catering en  proeverijen. Proef Japan op AnimeCon Classic! 

Op AnimeCon Classic kun je de Japanse cultuur ervaren via alle vijf de zintuigen, inclusief smaak. De meeste catering zal buiten staan, op het plein voor het Theaterhotel en op het terras aan de stadskant. Het hotel zal binnen de Nederlandse keuken aanbieden, alsmede de bar. Maar wij zullen binnen ook bezig zijn met sake / whisky / gin proeverijen en een Japanse bar - waar na de tastings meer van dezelfde sake verkocht wordt.

Japanse catering

Er komen 6 Japanse cateraars die verspreid zijn over het hotel. Er zijn twee stands voor het hotel waar sushi, bubble tea, taiyaki en andere snacks worden geserveerd. Op het terras aan de zijkant van het hotel, voor "De Oude Sociëteit", staan drie stands. Ze serveren een gyoza, yakitory, een verscheidenheid aan veganistisch eten, geschoren ijs en ook bubble tea.

Als laatste maar zeker niet de minste: Japans bier, sake, shochu en andere drankjes zijn 's avonds verkrijgbaar in de Ravel-bar. Je zult meer van de sakés van de sake-proeverijen kunnen proeven.

Tastings

Jaarlijks worden er Japanse Whisky proeverijen georganiseerd door onze voorzitter, Niels. Tijdens dit event, proef je enkele van de beste de beste smaken Japanse whisky te bieden heeft. En natuurlijk staat Japan vooral bekend om hun eigen op rijst gebaseerde drank: Sake, waar je onder leiding van onze vrienden van sake.nl meer over te weten zult komen.

Een extra ticket is vereist voor de meeste workshops en tastings, om de materiaalkosten te dekken. Tickets hiervoor zijn op elke event pagina apart te kopen maar ook hieronder waar je meerdere tickets tegelijk kan bestellen. Beschikbare tickets zijn online te koop vanaf 1 september 20:00 tot ze uitverkocht zijn of 30 minuten voor het event start. Daarna verkopen we de overige tickets (als die er zijn) aan de deur van de Food workshops locatie.

We hebben geen aparte fysieke balie voor voedsel events op de locatie. Alle verkoop vooraf vindt online plaats.

Westerse catering

Het Theaterhotel organiseert de Westerse catering. In de lounge bij de hoofdingang van het hotel is een uitgebreide snack corner alsmede als vanouds de Hotel Bar. Op het terras (aan de zijkant voor De Oude Sociëteit) serveren ze drank (fris en alcohol) en snacks.

Ten slotte worden er buffet diners aangeboden op beide avonden in de Vide op de tweede verdieping (met uitzicht op de lounge). Tickets voor deze buffetten kan je bij de hotel desk kopen - of zijn bij je kamer inbegrepen.

Over muntjes

Het hotel verkoopt catering muntjes voor € 3,25. Deze zijn overal te gebruiken, maar je kan ook bijna overal pinnen en bij de Japanse cateraars kan je ook gewoon contant afrekenen.