Wordt Vrijwilliger bij  AnimeCon!

Krijg een kijkje achter de schermen, leer zinvolle skills en ontvang een gratis AnimeCon-ticket!


Gophers zijn verantwoordelijk voor het leveren van een ongelooflijke ervaring aan onze bezoekers, voor het verwelkomen van hen bij aankomst bij de registratiebalie tot het bemannen van de bagageruimte, videokamers en vele andere taken achter de schermen.

Word Gopher!


Stewards zijn de eerste verdedigingslinie wanneer zich problemen voordoen en zijn verantwoordelijk voor het beheer van de menigte, veiligheidscontroles, het begeleiden van speciale gasten en het assisteren van onze beveiligings- en EHBO-teams voor en tijdens het festival.

Word Steward!

Over de J-POP Foundation enAnimeCon

Stichting J-POP en AnimeCon worden georganiseerd en gerund door vrijwilligers. Ze zijn onderverdeeld in een aantal groepen op basis van hun verantwoordelijkheden, waardoor het festival het enorme succes is dat het al zoveel jaren is.

Laten we allereerst de Gophers voorstellen: ze verwelkomen je op het festival door je je badge te overhandigen, sturen je op weg door aan het einde van de dag je tas terug te geven en zorgen ervoor dat we alles goedmaken daartussenin. Gophers zijn te herkennen aan hun vrijwillige t-shirts.

Dan zijn er de Stewards. Dit is een kleine groep mensen, herkenbaar aan hun gele hesjes, die ervoor zorgen dat het festival zonder grote calamiteiten verloopt.

Ten slotte is er de Staff. Ze werken onvermoeibaar het hele jaar door, om vrijwel alles te organiseren wat met het festival te maken heeft: van evenementen en het videoprogramma, tot het plannen van onze Dealer en Game Rooms, tot het beheren van de locatie en andere vrijwilligers. Ze zijn te herkennen aan hun rode personeel t-shirts.

Al deze mensen zijn trots op hun hobby en steken graag wat extra tijd en moeite in om anderen optimaal te laten genieten van het festival. Maar dat is niet de enige reden: vrijwilligerswerk heeft tal van leuke extra's, als blijk van waardering.

Meer weten over onze andere meer gespecialiseerde vacatures? Druk op onderstaande knop!


The J-POP Foundation and AnimeCon are entirely run and organised by volunteers. There are three groups of volunteers who help make the festival the huge success it has already been for so many years:

Firstly there is our Staff, people who work tirelessly year-round to organise AnimeCon. They can be recognised by their red Staff t-shirts.

Then we have our Stewards, a group of people responsible for making sure that the festival runs without major calamities. They are the hosts of our festival, and are always ready to help out the visitors. You can recognise them through their yellow jackets.

Finally, we have our Gophers. This group of volunteers is responsible for actually running the festival: from printing badges, to making sure your bags can be stored safely, manning the video rooms and hosting events. They’re easily recognisable through their special volunteering t-shirts and badges.

Vragen over het zijn van een Gopher of Steward?

Heb je nog vragen? We beantwoorden ze graag, stel ze via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.