AnimeCon gebruikt alle ruimte die De Broodfabriek te bieden heeft: ruim 17500 m2! De locatie bestaat uit meerdere hallen. Binnenkort zullen we een overzicht van de indeling hieronder plaatsen.

Naar aanlediing van de feedback die we hebben ontvangen na de 2022 editie hebben we de indeling aangepast. De Dealer Room, Game Room en het Experience Plaza zullen op een andere plek staan in 2023. De ingang zal nog steeds in de Serre zijn en het hoofdpodium en tweede podium zijn weer in de Hus en Patria Zaal. Als je voor de tweede keer naar AnimeCon in de Broodfabriek kijk dan goed op je plattegrond!

Een hoekje van de sluier kunnen we al wel optillen: de arcadekasten staan niet meer in de gang die het Horeca Plaza verbind met de Bakkerij 1 & 2.

  • Serre: De Serre is waar je aan zult komen en kan registeren voor het festival. Zorg dat je je tickets bij de hand hebt, zodat je snel van het festival kunt genieten.
  • Hus Zaal: Onze belangrijkste shows zullen hier worden gehost. Deze omvatten de cosplay-competities, AMV-competities en nog veel meer.
  • Patria Zaal: The Partia Zaal is ons tweede podium. Hier vind je de liveshows en dansevenementen, zoals de harde beats van Deshima Sounds. 
  • Horeca Plaza: Tijdens elke conventie moet je je energie level op peil houden en goed gehydrateerd blijven. De Horeca Plaza is een van de plekken waar je even kunt opladen met een lekkere maaltijd en een koel drankje.
  • Bakkerij 1: De Bakkerij 1 is de tweede plek waar je je energie level kunt aanvullen. Met de vele Japanse eet- en drinkkraampjes kun je de beste smaken van de Japanse keuken proeven. Net als bij de vorige conventie vind je hier ook het Exp Plaza, waar je allerlei workshops en evenementen kunt bezoeken, kaartspellen kunt spelen, bordspellen kunt uitproberen en nog veel meer.
  • Bakkerij 2: Bakkerij 2 wordt gedeeld door de Game Room en de Dealer Room. In de Game Room vind je retro-videogames op old school consoles en arcades, evenals de nieuwste demo's op de nieuwste consoles. En natuurlijk zijn sommige van deze spellen niet makkelijk te vinden in Nederland, dus neem zeker een kijkje.
    De Dealer Room biedt allerlei soorten merchandise. Van anime tot manga, en van licensed merchandise tot prachtige kunstwerken van Artists; de AnimeCon Dealer Room is de plek voor goede deals voor anime-merchandise.
floormap De Broodfabriek
Cute Marieke illustration by Natchan