Op de zaterdag van Animecon bieden we een podium aan Indie game developers om hun passie en harde werk te laten zien. Kom langs voor een bezoek aan de Indie Saturday line-up en ontdek een paar echte pareltjes.

Attic Box Games

Attic Box Games zal hun spel Seek: Light Through Darkness laten zien.

Tijdens de verlichting reist Damien terug naar zijn thuisplaats Blackmill nadat hij een brief heeft ontvangen van zijn vrouw. Bij aankomst ontdekt hij dat alles verlaten lijkt. Vrezend voor zijn familie betreed hij het dorp en zoekt daar naar aanwijzingen voor wat er gebeurd is. Aan de rand van Blackmill bind hij een enorme ondergrondse kerker onder een groot herenhuis. Als hij de kerker betreed ontdekt Damien de afgrijselijke waarheid...

Seek is een indie survival horror spel dat gespeeld word vanuit een first-person perspectief. Een spel in de stijl van Amnesia, Outlat en Cry of Fear, waar verkennen en monsters vermijden de sleutel is tot succes. Het spel is ontwikkeld met gebruik van Unreal Engine 3 in Nederland..

Senile Team

Senile Team is weer terug met een echt showstopper, Intrepid Izzy!

Intrepid Izzy is een genre tartend 2D spel met een unieke HD stijl. Naadloos word platforming gemixed met beat-'em-up  en elementen van adventure. Intrepid Izzy bied een gaming ervaring die zowel uniek als vertrouwd aanvoelt.

Veel tijd en aandacht is besteed aan het onwtikkelen van de visuele stijl van het spel. De scherpe en tekenfilmachtige HR graphics komen tot leven dankzij felle, warme kleuren en soepele animaties.

Je zal in staat zijn om enorme levels te verkennen, elk met diens eigen thema en mechanics. Het is een spel dat makkelijk op te pakken is, en moeilijk weg te leggen.

Senile Team zal er ook zijn met Rush Rush Rally Reloaded!
Senile Team will also be bringing you Rush Rush Rally Reloaded!

Pak je SEGA Dreamcast en klaar voor de start, GAAN!

Rush Rush Rally Reloaded is een 2D racespel voor de SEGA Dreamcast. Het is een verbeterde versie van het veelgeprezen spel Rush Rush Rally Racing, op verzoek van fans geproduceerd door Senile Teams.

Met zowel single-player modes als multi-player beschikbaar zul je de hele dag aan het racen zijn. Kies je wagen en word meester van alle beschikbare grandprix banen zodat je mee kan doen met de beste op het online scorebord.

FrogVibes

FrogVibes zal bij de Indie Saturday zijn om Here Comes Niko! te laten zien. Een gekke 3D platformer for vermoeide mensen. Je speelt als Niko die reist over schilderachtige eilanden. Maak nieuwe vrienden, vang vis, inseten, los puzzels op en nog veel meer!

Mijn baas is een kikker‽
Ik heb gesolicteerd bij Tadpole Incorporated als een "professionele vriend". Nu willen ze dat ik langs een zooi eilanden ga en iedereen die ik tegenkom help. Als ik mezelf niet bewijs wordt ik de laan uitgestuurd! Gelukkig zijn de mensen hier aardig. Aardig en een beetjhe vreemd. Zal ik gewoon van het eilandleven genieten zolang ik hier bent?

Om te verduidelijken:
Ja, mijn baas eet insecten enzo.
Ja, hij draagt een das.
Soort kikker? Een groene?
Iedereen die ik ontmoet is een soort diet. Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Groeten,
Niko.

Extra Nice

Neem een kijken bij het spel SCHiM, ontwikkeld door Ewoud van der Werf en de Indie game studio Extra Nice.

SCHiM is een spel over het springen door schaduws in een prachtige abstracte wereld. De speler speelt als een Schim, de ziel en wezen van een object, ding of levens iets. Alles in de wereld heeft er een. Een Schim zou NOOIT gescheiden mogen worden van diens ding! Dit is wel gebeurd bij de Schim die de speler in het spel speelt. Deze Schim, die normaal vastzit aan een mens is vroeg in het spel van hen losgeraakt. Jij als de speler moet weer terug naar hen voor het te laat is!

Als een Schim moet je door Schaduwen en een enorme wereld aan levels reizen in een abstracte stijl die slechts 4 kleuren per level telt.

Elk level heeft zijn eigen thema, objecten, verhaal en animaties die de speler blijven uitnodigen om meer te ontdekken.