The best foods

Your Bento at AnimeCon

A Taste of Japanese Whisky

Catering, voedsel workshops, proeverijen en de maid cafés... Proef Japan bij AnimeCon! 

Op AnimeCon kun je de Japanse cultuur ervaren via alle vijf de zintuigen, inclusief smaak. Bezoek een maid of butler café tijdens de drukke festival uren of eet een snel hapje bij een foodstand. Je kunt ook je eigen snacks maken tijdens een van onze voedselworkshops. Daarbij hebben we ook sake- en whiskyproeverijen met authentieke Japanse drankjes. 

Het vergrootte Food Court: drie horeca gebieden

De Horeca Plaza is waar je het festival betreedt, maar in 2022 merkten we dat deze ruimte te klein was voor het aantal stands en dit jaar hebben we bijna het dubbele aantal cateraars! Daarom hebben we dit jaar het horecagedeelte uitgebreid: veel nieuwe stands komen buiten en - meelopend door de tuin en de parkeerplaats - in de Bakkerij 2 hal.

Haal dus een hapje en een drankje bij een van de eetkraampjes. Van verse bubbelthee, geschaafd ijs tot verse Aziatische warme maaltijden, AnimeCon heeft het voor je. AnimeCon is er al jaren trots op een verscheidenheid aan smaken te hebben van enkele van de beste Japanse gerechten en dranken. Tussen onze selecties vindt u niet alleen traditionele smaken, maar ook nieuw geïnspireerde gerechten. Heeft u speciale dieetwensen of -wensen, maak u geen zorgen, u zult merken dat veel van de stands ook aan uw wensen voldoen, inclusief Westers eten en veganistische maaltijden.

Vanaf de Horeca Plaza kun je de tuin in waar je nog meer cateraars vindt en lekker in de zon kunt liggen en doorloopt naar Bakkerij 2 om nog meer cateraars te vinden.

Food Workshops

Als je liever zelf wilt leren hoe je de meest exquise smaken van Japan kunt maken, dan organiseert AnimeCon meestal verschillende workshops over Japans eten. Dit jaar hebben we deze workshops verplaatst naar een tent voor Bakkerij 2, tussen alle nieuwe cateraars.

Maid Cafés

Naast het Food Court hebben we ook een maid en een butler café in Bakkerij 2 waar je in stijl bedient wordt door maids en butlers in Japanse stijl en met ze op de foto kan.

Daarnaast kan je er natuurlijk ook altijd gewoon eten en drinken halen.

Tastings

Jaarlijks worden er Japanse Whisky proeverijen georganiseerd door onze voorzitter, Niels. Tijdens dit event proef je enkele van de beste de beste smaken Japanse whisky te bieden heeft. En natuurlijk staat Japan vooral bekend om hun eigen op rijst gebaseerde drank: Sake, waar je onder leiding van onze vrienden van sake.nl meer over te weten zult komen. Daarnaast kan je Japans bier en gin proberen of ontspannen tijdens de thee ceremonie!

Betaalde workshops en tastings

Een extra ticket is vereist voor de meeste workshops en tastings, om de materiaalkosten te dekken.

Tickets zullen vanaf een nog aan te kondigen tijd op op elke event pagina apart te kopen (maar ook hieronder waar je meerdere tickets tegelijk kan bestellen). Beschikbare tickets zijn online te koop tot 30 minuten voor het event start en aan de registratie desk op het festival waar met pin en contant betaald kan worden.. Daarna verkopen we de overige tickets (als die er zijn) aan de deur van de locatie. 

Proef Japan
Proef Japan
Elegante proeverijen, wokshops, authentiek Japans eten en bijna dubbel het aantal cateraars!
Read More