Catering, voedsel workshops, proeverijen en de maid cafés... Proef Japan bij AnimeCon! 

Op AnimeCon kun je de Japanse cultuur ervaren via alle vijf de zintuigen, inclusief smaak. Bezoek een maid of butler café tijdens de drukke festival uren of eet een snel hapje bij een foodstand. Je kunt ook je eigen snacks maken tijdens een van onze voedselworkshops. Daarbij hebben we ook sake- en whiskyproeverijen met authentieke Japanse drankjes. 

The best foods

Your Bento at AnimeCon

A Taste of Japanese Whisky

Food Court en de tuin

Het food court is direct na de ingang. Bij een van de foodstands kun je terecht voor een hapje en een drankje. Van verse bubble tea en geschaafd ijs tot verse Aziatische warme maaltijden, bij AnimeCon kun je genieten van de Japanse keuken.

Tussen onze selecties vind je niet alleen traditionele smaken, maar ook nieuw geïnspireerde gerechten. Heb je speciale dieetwensen of -behoeften, maak je geen zorgen, er zijn veel verschillende opties voor elk dieet, waaronder westers eten en veganistische maaltijden. Meld vooraf bij de stand je een allergie of dieetwens hebt. 

Je kan vanaf de food court ook naar buiten de tuin in waar je nog meer cateraars vindt en lekker in de zon van je eten kan genieten.

Food Workshops

Als je liever wilt leren hoe je de meest exquise smaak van Japan maakt, organiseert AnimeCon meestal verschillende workshops Japans eten.  

Maid Cafés

Naast het Food Court hebben we ook een maid en een butler café op de Exp Plaza waar je in stijl bedient wordt door maids en butlers in Japanse stijl en met ze op de foto kan.

Daarnaast kan je er natuurlijk ook altijd gewoon eten en drinken halen.

Tastings

Jaarlijks worden er Japanse Whisky proeverijen georganiseerd door onze voorzitter, Niels. Tijdens dit event, proef je enkele van de beste de beste smaken Japanse whisky te bieden heeft. En natuurlijk staat Japan vooral bekend om hun eigen op rijst gebaseerde drank: Sake, waar je onder leiding van onze vrienden van sake.nl meer over te weten zult komen.

Betaalde workshops en tastings

Een extra ticket is vereist voor de meeste workshops en tastings, om de materiaalkosten te dekken. Tickets hiervoor zijn op elke event pagina apart te kopen maar ook hieronder waar je meerdere tickets tegelijk kan bestellen. Beschikbare tickets zijn online te koop tot 30 minuten voor het event start. Daarna verkopen we de overige tickets (als die er zijn) aan de deur van de Food workshops locatie.

We hebben geen aparte fysieke balie voor voedsel events op de locatie. Alle verkoop vooraf vindt online plaats.